گزارش کارآموزی عمران،ساختمان اسكلت فلز با سقف كمپوزیت

دسته بندي : فنی و مهندسی » عمران
گزارش کارآموزي عمران ساختمان اسكلت فلز با سقف كمپوزيت در 32 صفحه ورد قابل ويرايش


فهرست مطالب

مراحل ساخت سازه: 2

جزئيات و نکات مهم: 7

تجهيزات کارگاه: 10

رعايت نكات ايمني در كارگاه: 11




(مشخصات عموم مكان كار آموزي)

آدرس محل: كار آموزي: مشهد – بلوار سجاد- نبش خيابان گلريز

نوع سازه: ساختمان اسكلت فلز با سقف كمپوزيت

كارفرما: آستان قدس رضوي

پيمانكار: شركت عمران و مسكن آستان قدس رضوي

سرپرست كارگاه: جناب آقاي ...................

كاربري ساختمان: آپارتمان تجاري (ساختمان پزشكان)


مراحل ساخت سازه:

1- خاكبرداري: بدليل حجم زياد خاكبرداري از ماشين آلات سنگين براي خاكبرداري در مراحل ساخت ساختمان استفاده مي‌شود. خاكبرداري اين ساختمان در عمق و طول و عرض انجام شده است كه حجم كل خاكبرداري اين ساختمان در متر مكعب مي‌رسد.

2- اجراي پي: پي اين ساختمان از نوع پي گسترده مي‌باشد ساخت اين نوع پي بدليل بارهاي بسيار سنگين واره از ساختمان به پي است در يك سازه وقتي بارهاي وارده به آن بسيار زياد مي‌شود از پي گسترده استفاده مي‌شود و چون خاك زمين محل ساخت سازه خاك نرم مي‌باشد ضرورت استفاده از پي گسترده را بيشتر مي‌كند. براي اجراي پي اول آرماتور بندي آن انجام مي‌شود. پس از آرماتور بندي قالب بندي فلزي انجام مي‌شود. سطح پي داراي يك تغيير ارتفاع 1 متري در قسمت چپ ساختمان مي‌باشد. كه فضاي اين قسمت براي قرار گرفتن سيستم يكيج مركزي طراحي شده است.

2-1 بتن ريزي پي: با اينكه بتن ريزي در تراز پايين تر از سطح افق انجام مي‌شود بدليل حجم بسيار زياد بتن ريزي از پمپ بتن براي بتن ريزي پي استفاده مي‌شود.

3- اجراي بيس پليت‌ها: در هنگام آرماتور بندي پي درون آمارتورهاي پي بلت هاي در محل‌هاي ستون‌ها روي آرماتور‌هاي پي اجرا مي‌شود سپس در روي اين پليت‌ها صفحات فلزي سوراخ دار (بيس پليت) قرار داده مي‌شود. سيس پليتها در سر جاي خود سفت مي‌كنند و زير آنها را با گروت پر مي‌كنند.

4- اجراي ستونها: پس از اجراي سيس پليتها ستونها روي آنه قرار داده مي‌شود. بدين صورت كه اول بوسيله گرنيا و دوربين محل دقيق ستون را روي سيس پليت علامت گذاري مي‌كنند. سپس بوسيله جرثقيل ستون را بلند كرده و در محل آن قرار مي‌دهند. و پس از آن ستون را از چهار طرف شاغول مي‌كنند.

و آن را در سر جاي خود جوشكاري كرده و پس از آنكه به طور كامل جوشكاري آن تمام شد چنگك جرثقيل را از آن جدا مي‌كنند.

براي جدا كردن چنگك جرثقيل روي ستون ميلگردهايي با فاصله 40 تا 60 سانتي متر جوش مي‌دهند اين ميلگردها نقش نردبان را براي كارگر ايفا مي‌كند و كارگر با بالا رفتن از ستون بوسيله اين نردبان قلاب چنگك را از ستون جدا مي‌كند. با نصب پلها (تيرهاي سقفها) ستونها محكم مي‌شود اگر در نصب ستونها يكي از آنها دچار كمايش شده يا انحراف كمي داشته باشد، آن را بوسيله, آچار تيفور در سر جاي اصلي خود بازي مي‌گردانند. به اين صورت كه پلهاي آن را به آن وصل نمي كنند. ولي ستونهاي اطراف آن را به هم محكم مي‌كنند. و در صورت نياز پلهاي فرعي و موقتي نصب مي‌كنند تا ستون داراي انحراف را سر جاي خود باز گردانند. بابستن آن در جهت خلاف انحراف به يك ستون محكم و كشيدن آن در ههان جهت با آچار تيفور و زنجير ستون را به صورت كاملا شاغولي در مي آورند.

5- اجراي تيرها:تيرها داراي دو نوع تيرهاي فرعي و تيرهاي اصلي است پس از اجراي هر ستون براي محكم كردن آن در سر جاي خود بايد بلافاصله تيرهاي متصل به آن وصل شود.

6- اجراي سقف: پس از كامل شدن اسکلت يك طبقه نوبت به اجراي سقف مي‌رسد. براي اجراي يك سقف بتني مسلح نياز به قالب بندي و آرماتور بندي است قالب بندي آن به اين صورت است كه درون بالهاي تيرهاي سقف‌ها را چهار تراشها چوبي قرار داده و زير آنها را با گوه‌هاي چوبي محكم مي‌كنند و همچنين آن را به ارتفاع دلخواه مي‌رسانند.

سپس روي چهار تراشها را ورقهاي نازک فلزي گذاشته و کار قالب بندي سقف به اتمام مي‌رسد. سپس مشها (شبکه ها) آرماتور را روي اين قالبها مي‌بندند و آرماتوربندي سقفها را انجام مي‌دهند سپس براي رعايت کاور بتن سقف زير آرماتور‌ها اسپيسر (spacer) قرار مي‌دهند.

پس از اينکه سقف آماده بتن ريزي شد زير قالبها را با فشار هوا تميز مي‌کنند تا از گرد و غبار و ذرات خاکي که حاصل جابجايي کارگران روي ارماتور‌ها و جابجايي مصالح روي آرماتورهاست پاک شود سپس يک قطعه چوبي عمودي براي قسمت انتهايي سقف مي‌گذارند.

7- اجراي ديوارهاي برشي: در اين ساختمان به جاي استفاده از بادبند از ديوار برشي استفاده مي‌شود ديوار برشي براي مقاومت در برابر بارها جانبي وارد به ساختمان و بارهاي ناشي از زلزله در ساختمان استفاده مي‌شود اين ديوارها از جنس بتن مسلح مي‌باشند و در مقاومت سازه تاثير بسزايي دارند اجراي ديوار برشي شامل 2 مرحله آرماتوربندي ، قالب بندي و بتن ريزي است.

بتن ريزي ديوارها توسط پمپ انجام مي‌شود و قالب بندي آن از نوع قالب فلزي است. بتن مورد استفاده در کارگاه بتن آماده مي‌باشد، به اين معني که بتن تازه توسط ميکسر معمولا از دو شرکت بتن آمود و بتن ماشين تهيه شده و به کارگاه آورده مي‌شود چون در کارگاه تجهيزات ساخت بتن به مقدار زياد وجود ندارد.

8 - ساخت ديوار حامل: ديوار حامل براي محافظت از ديوار زير زمين در حال ساخت مي‌باشد كه پشت ديوار زير زمين را عايقكاري مي‌كنند كه شامل 5 لايه است.سه لايه قير و دو لايه گوني و دليل اينكار به خاطر در تماس بودن ديوار زير زمين با خاك است



جزئيات و نکات مهم:

1- در اجراي پي: قبل از اجراي پي روي خاک ملات شفته آهک ريخته تا مقاومت خاک را افزايش دهند. چون بتن پي روي خاک ريخته مي‌شود کاور بتن در زير آن بيشتر از کاور بتن در بالا و اطراف آن است.

2- نکات اجرايي ساخت ستون‌ها: ستون‌ها را با توجه به تيپ آنها در نقشه‌ها روي زمين در روي شاسي که با تير آهن‌هاي موجود در کارگاه ساخته‌اند جوشکاري مي‌کنند دليل استفاده از شاسي وجوشکاري روي آن جلوگيري از پيچش و کمانش تير‌هاست براي همين منظور در ساخت شاسي از دوربين استفاده مي‌کنند تا سطح آن کاملا تراز باشد. براکت‌ها يا نشيمنگاه‌ها را روي زمين به ستونها جوش مي‌دهند و ارتفاع آن‌ها را روي تير با متر دقيقا اندازه گيري مي‌کنند. براکتها تکيه گاههايي هستند که تيرهاي سقف روي آنها قرار مي‌گيرد. و به آن جوش داده مي‌شود. جزئيات ساخت ستون‌ها از روي نقشه‌هاي موجود در کارگاه که در سه نسخه است مي‌سازند.

3- جزئيات ساخت تيرهاي سقف: تيرهاي سقف داراي دو نوع تيرهاي اصلي و فرعي مي‌باشد. که تيرهاي اصلي داراي ورقهاي تقويتي است و در اندازه بزرگتري نسبت به تيرهاي فرعي مي‌باشد. در صورتي که يکي از براکتها در تراز پائين تري از تراز اصلي آن جوش داده شده باشد. روي آن نسبت به ميزان پائين تر بردن آن از تاز اصلي يک ورق قرار داده و آن را جوش مي‌دهند.

4- در اجراي سقفها براي اينکه اتصال بتن به تيرهاي سقفها بيشتر شود روتيرها ناوداني‌هاي کوچکي جوش مي‌دهندکه به آنها در اصلاح «برش گير» مي‌گويند که اندازه و فاصله آنها بسته به نوع تير متغيري است. به برش گيرها گل ميخ هم گفته مي‌شود.

5- ديوار برشي: النان آرماتوربندي ديوار برشي: در قسمتهايي از ديوار که نياز به پنجره در ديوار برشي است بالاي پنجره‌ها از يک رشته آرماتور ضربدري در بين آرماتورهاي ديوار استفاده شده و بالاي حفره پنجره قرار گرفته است اين آرماتورها باعث انتقال نيروي عمودي وارد به آرماتورهاي بالاي پنجره ديگر به طرفين پنجره و براي جلوگيري از ترک خوردن گوشه‌هاي پنجره در ديوار قرار داده مي‌شود. ب) قالب بندي: در قالب بندي ديوار پائين قالبها را بالا ملات گچ آب بند مي‌کنند، تا شيره بتن از زير قالب بيرون نزند و براي بستن انتهاي قالب از رابيتس استفاده مي‌کنند.
دسته بندی: فنی و مهندسی » عمران

تعداد مشاهده: 1426 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 32

حجم فایل:7,191 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: