گزارش كارآموزي پروژه ساختماني 110 واحدي

دسته بندي : فنی و مهندسی » عمران
گزارش كارآموزي پروژه ساختماني 110 واحدي در 32 صفحه ورد قابل ويرايش

فهرست مطالب

عنوان صفحه

سپاسگزاري 1

مقدمه 2

معرفي پروژه 3

مطالعات ژئوتكنيك 3

فونداسيون پروژه 4

آب پاشي روي بتن مگر 6

طرح اختلاط و بتن ريزي 6

ويبره 8

عمل آوري و نگه داري بتن 10

ستون 10

تيرها 13

ژوئن 16

ميلگردهاي تقويتي 16

اجراي كنسول(Slab ) 16

بتن ريزي 17

اجراي پله 18

آجر چيني 19

ديوار دو جداره 20

نعل درگاه 20

سقف كاذب 21

تاسيسات 22

مطالعات ژئوتكنيك 23

اهداف و كاربردمطالعات ژئوتكنيك 24

هدف از تست هاي آزمايشگاهي 24

شناسايي ساده خاك 24

نمونه گيري 26

آزمايش نفوذ استاندارد (SPT ) 27

آزمايشهاي خاك 29

حدود اتربرگ 29

الف) تعيين حد رواني خاك(Liquid-limit ) 29

ب) تعيين حدخميري خاك 30

آزمايش دانه بندي خاك 31

الف ) دانه بندي توسط الك 32

ب) هيدرومتري( رسوب سنجي ،ته نشيني مواد) 33

آزمايش چگالي خاك(gs ) 34

آزمايش تك محوري 34

آزمايش برش مستقيم 37





مقدمه :

وجودمسكن و سرپناه مهمترين ركن اساسي هر جامعه بشري مي باشد ، امروزه رشد چشمگيري در ساخت و ساز در شهرها مي بينيم .

آيا اين ساخت و سازها همگي اصولي مي باشند وا گر ساختماني اصولي بنا نشود چه در اثر يك حادثه طبيعي و يا غير طبيعي ، خسارت هاي جاني ومالي در پي خواهدداشت .

درمحيطهاي آكادميك همچون دانشگاه بيشتر به بررسي مسائل تئوريك مي پردازند و لي در اجرا وعمل مسائل مختلف و متفاوتي مطرح است .

دوره كارآموزي فرصت مناسبي براي بكار گيري آموخته هاي تئوري در اجراي آشنايي و كسب تجربه مي باشد .





معرفي پروژه :

پروژه ساختماني 110 واحدي سازمان همياري شهرداريهاي استان مازندران :

اين واحدهاي مسكوني درحال ساخت ، واقع در كمربندي اميركلا جنب ام ارآي بوده و شامل 2 بلوك شمالي و جنوبي در ساختمان هاي 7 طبقه در زميني به مساحت 5400 متر مربع شروع به ساخت شده است.

البته 50 درصد( 2700 مترمربع ) از اين زمين به احداث بنا اختصاص داده شده است .

اين مجتمع بزرگ مسكوني داراي چندين فروشگاه وبانك و امكانات رفاهي ديگر بوده و يك لابي و سالن اجتماعات نيز براي اين طرح در نظر گرفته شده است .

مطالعات ژئوتكنيك :

در ابتدا پس از پاكسازي زمين محل احداث ساختمان و تعيين بر پروژه محل گودبرداري را با رنگ ريزي مشخص مي نمايند . سپس شروع به گودبرداري كرده وتا ارتفاع مورد نظر خاكبرداري مي نمايند .

در اين پروژه طبق آيين نامه مطالعات ژئوتكنيك انجام گرفته و پس از بررسي خاك محل و سطح نوسانات آب زير زميني ، نظر بر اين قرار گرفت كه براي كاهش سطح آب زير زميني از چاه هاي زهكش استفاده نماييد كه در زير فونداسيون اين ساختمان ها چاه هايي به قطر 25 سانتي متر حفر شده است و در درون آن ها از سنگ هاي درشت دانه و مخلوط استفاده شده و سپس بر روي اين چاه ها يك فيلتر ماسه تهيه شده و سپس بتن مگر را بر روي آن مي ريزند .

هرگاه فشار آب منفذي و سطح آب زير زميني دچار افزايش گرديده بوسيله اين چاه ها فشار را كاهش داده و آب را در كناره هاي ساختمان به سمت بيرون هدايت نمود.

فونداسيون پروژه:

سيستم پي اين سازه به صورت پي نواري بوده و ارتفاع پي اين پروژه 80سانتي متر
مي باشد . پس از اتمام گودبرداري بوسيله رنگ ريزي محل قرار گيري بلوك هاي ساختماني مشخص مي شود . براي جلوگيري از ريزش خاك اطراف پي و قالب بندي پي ، از بلوك چيني استفاده شده است . براي اين كه بلوك هاي سيماني در يك راستاي موازي و يا در راستاي رنگ ريخته شده قرار بگيرند و بوسيله ريسمان كار آن ها راتنظيم مي كنند پس از ديورا چيني حد فاصل قسمت هايي كه نياز به بتن ريزي داشته به اتمام رسيد . پس از پاكسازي محل ، شروع به ريختن بتن مگر ( بتن نظافت ) مي كنند اين بتن ريخته شده در كف پي بتني است با عيار سيمان پايين ( عيار kg/m3 150) كه جهت تراز بندي كف پي و همچنين محافظت بتن پي از رطوبت و جلوگيري ازتماس مستقيم فونداسيون با خاك استفاده مي گردد .و ضخامت آن 10 سانتي متر مي باشد . طبق نظر مشاوره و طراح از ميلگردهاي مختلف استفاده شده است . اين ميلگردها در دوشبكه اجرا شده و براي حفظ پوشش ميلگردهاي شبكه پاييني آجرهايي را در زير ميلگرد قرار مي دهند ؛ طول ميلگرد بعد ازخم بايد بسته به نوع خم تقريبا 12 برابر قطر ميلگرد باشد وبراي قطع كردن ميلگرد ها از دستگاه برش وبراي خم كردن ميلگرد ها از يك دستگاه كه از يك پروفيل و دو ميلگرد قوسي تشكيل شده بود ويا دستگاه خاموت زن استفاده شده است .

براي حفظ ارتفاع پي و اجرايي ميلگردهاي بالايي از يك سري ميلگردهاي خم شده به عنوان خرك استفاده مي شود و خرك ها توسط سيم آرماتور به شبكه ميلگردهاي پاييني و بالايي بسته مي شود.

از روي نقشه محل يكي از ستون ها را مشخص مي كنند و ميلگردهاي مربوط به ريشه ستون را در بين ميلگردهاي پي قرار داده و انتهاي آن را خم مي زنند . براي اين كه ستون در راستاي مستقيم قرار گيرد آن را طبق رابطه فيثاغوريث گونيا مي كنند و ستون بعدي را اجرا مي كنند . براي اين كه ستون ها د رآكس تا آكس يكديگر قرار گيرند توسط ريسمان كار آن را در يك راستا قرار مي دهند وقتي كه ريشه اي تمام ستون ها در پي قرار داده شده و كار ميلگرد گذاري به اتمام رسيد . حال نوبت به ريختن بتن در پي مي باشد . اما بايد قبل از بتن ريزي كنترل آكس ها و كنترل طول خم و نوع خم ميلگردها كه طول خم بايد طبق آيين نامه آبا ، بسته به نوع خم تقريبا 12 برابر قطر ميلگردها باشد و بيرون ريختن نخاله ها از داخل فونداسيون كه اين كنترل بايد قبل از بستن ميلگردهاي پي صورت گيرد ولي ممكن است كه درحين يافتن ميلگرد ، نخاله ها و زباله هايي وارد فونداسوين مي شود كه حتما بايد خارج گردد چون اگر در حين بتن ريزي با بتن درگير شود ايجاد فضاي حالي در بتن شده و كاهش مقاومت بتن را به همراه خواهد داشت كه اين موارد بايدكنترل شود.

آب پاشي روي بتن مگر :

مقاومت بتن مگر در فونداسيون زيادچشمگير نمي باشد بلكه براي جلوگيري تماس پي باخاك بستر مي باشد . ولي لازم است كه بتن مگر را آب پاشي كنيم زيرا آب موجود در بتن مگر توسط خاك بستر زير آن جذب مي شود و ممكن است باعث آسيب به آن بشود و يا موجب ترك وايجاد درز شود . به همين منظور با آب پاشي ، آب مورد نظر بتن را تامين مي نماييم .

طرح اختلاط و بتن ريزي :

طرح اختلاط بتن به نسبت هاي اجزاي بتن ، سيمان و آب و شن وماسه مربوط بوده تا طبق نظر طراح به مقاومت موردنظر بتن ( FC ) دست يابيم . اين مصالح را با هم تركيب
مي كنيم در اين پروژه طرح اختلاط به اين گونه كه در خلاطه متوسط ، 2 فرغون ماسه شسته و 1 فرغون شن يا درشت دانه و 1 فرغون سيمان و 3 تا 4 سطل آب ريخته شده و در زمان 2 تا 5/1 دقيقه با هم مخلوط مي شوند . در هنگام بتن ريزي به صورت اتفاقي نمونه گيري مي شود .و 5 نمونه موردنظر را تهيه كرده و پس از يك روز قالب هاي آن را باز مي كنيم . بهتر است كه قبل از نمونه گيري قالب را به خوبي چرب نموده تا در هنگام باز كردن نمونه آسيب نبيند ؛ سپس نمونه را در درون حوض آب قرار داده و در زمان 7 الي 28 روزه زير جك قرار مي دهيم و مقاومت آن ها را گزارش مي كنيم .

امروزه صاحبنظران علم عمران معتقدند كه هرچه مقدار درشت دانه بيشتر باشد مي توان به مقاومت بيشتري دست يافت . زيرا اين سنگ ها به طور ذاتي داراي مقاومت بالايي بوده و وقتي با ساير مصالح تركيب مي شود باعث بالا رفتن مقاومت بتن مي شود. رعايت نسبت آب به سيمان هم بسيار حائز اهميت مي باشد چه بسا در ساختماهايي كه در هر مترمكعب از عيار سيمان 600 استفاده كرده اند ولي به علت رواني زياد بتن نتوانسته اند به مقاومت مورد نظر دست يابند. اسلامپ بتن نبايد آنقدر سفت باشدكه نتواند به خوبي در بين
ميلگرد ها حركت كند و نتواند خلل و فرج هاي آن را پر كند و نه آنقدر روان باشد كه مقاومت خود را از دست بدهد بهتر است نسبت آب به سيمان بين 5/0 تا 6/0 باشد.

بتن ريزي :

براي بتن ريزي سقف بهتر است كه بتن ريزي از قسمت انتهاي كار شروع شده و در نهايت به قسمت ابتدايي ختم گردد، براي حمل بتن ازچرخ دستي استفاده شده وتخته هايي براي عبور از مسير تعبيه شده است .

پس ازتوليد بتن و حمل آن ، بتن روي سقف ريخته مي شود و توسط بيل بر روي سطح سقف پخش مي گردد وتوسط دستگاه ويبره ، طي 3 تا 5 ثانيه بتن ويبره شده تا در تمامي قسمت ها و در درون ميلگردها پراكنده گردد سپس توسط يك چكش پلاستيكي به كنار قالب ها ضربه زده تا گوشه سقف ها داراي سطح صافي باشد . ضخامت بتن روي سقف 5 سانتي متر مي باشد .

به علت مشكلات اجرايي ، يك سقف را طي 2 روز متوالي بتن ريزي مينمايند لذا درز ايجاد شده بايد به صورت مستقيم و يكنواخت باشد .

پس از بتن ريزي بوسيله ماله ، سطح صاف و يكنواختي را روي سقف ايجاد مي كنند . قالب هاي گوشه سقف را طي 24 ساعت ( بسته به شرايط جوي ) باز كرده و روي سطح بتن را آب پاشي مي نمايند تا ترك بر روي سقف ايجاد نشود ، شمع هاي زير سقف را هم مي توانند طي 15-10 روز باز نمود.





اجراي پله :

هنگامي كف تا كف مورد نظر اجرا شد طبق ارتفاع پله و ارتفاع پا گرد تا سقف ، پاگرد را اجرا مي كنند براي اجراي پا گرد بايد به اين نكته توجه داشت كه ميلگردهاي مربوط به ريشه پاگرد بايد در حين اجراي ستون در آن قرار گيرد . بعد از آن قالب چوبي پاگرد را نصب كرده و در فواصل مورد نظر شمع هاي نگه دارنده را قرار مي دهيم . بايدتوجه داشت كه ميلگرد ريشه پله بر روي پا گرد اجرا شود و طول پوششي آن را نيز كنترل كرد ضخامت پاگرد 25 سانتي متر مي باشد . در ادامه عمليات قالب را اجرا كرده و شمع هاي نگه دارنده را در زير آن قرار ميدهند . در دو شبكه ميلگرد ، ميلگردها را به ريشه پله روي سقف و روي پا گرد متصل مي كنند.

براي اجراي دقيق تر پله بهتر است كه تعداد كف پله ها را محاسبه نمود وهميشه آخرين كف پله را بعلاوه پاگرد اجرا كرد يعني اگر عرض كف پله 30 سانتي مي باشد و اندازه پاگرد 20/1 سانتي متر بهتر است در اجرا ، پاگرد را 90 سانتي متر در نظر بگيريم .

پس از كنترل شيب پله و شمع ها ، بتن ريزي دال پله و پا گرد را انجام مي دهند ، بتن ريزي دال پله از پايين به بالا انجام مي شود. به اين ترتيب كه وزن بتن بالادست سبب تراكم و جا اندازي بتن زيرين شود بتن در لايه هاي مختلف اجرا شده وسپس ويبره انجام ميگيرد.



آجر چيني :

هنگامي كه اسكلت ساختمان به اتمام رسيد حال نوبت به اجراي ديوار و آجر چيني فضاي داخلي مي باشد . براي اينكار طبق نقشه هاي معماري ساختمان آجرچيني آن ها صورت مي گيرد .

ديوارهاي خارجي ساختمان داراي ضخامت 15 سانتي متر بوده و ديوارهاي داخلي جداكننده ضخامت آن ها 10 سانتي متر مي باشد .

براي سبك سازي سازه از آجر هاي تو خالي سفالي استفاده شده است و با محاسبه ابعاد فضاها ،آجر چيني صورت مي گيرد.

براي اين كه ديوار در امتداد يك خط راست صورت گيرد طبق نقشه در ابتدا و انتهاي قضا يك آجر قرار مي دهند و سپس توسط ريسمان كاران ها را در يك خط راست قرارمي دهند و سپس در يك روي كف سقف ملات ماسه و سيمان ريخته و اولين آجر را روي آن قرار مي دهند . ضخامت ملات ماسه سيمان حدود 5/1 تا 2 سانتي متر بوده و براي كنترل صاف بودن ديوار آن را شاقول ميكنند. نحوه شاقول كردن اين گونه است كه بوسيله يك چوب و ريسمان كار را به صورت عمودي آويزان كرده اختلاف دو سطح را با هم مي سنجند.





ديوار دو جداره :

در اضلاعي از ساختمان كه در معرض باران و رطوبت قرار دارد ، ديوار را به صورت دو جداره اجرا ميكنند .نحوه ي اجراي ديوار دو جداره به اين صورت بوده كه دو ديوار 10 سانتي متري به فاصله 5 سانتي متراز يكديگر قرارگرفته و در هر رديف ازاين دو ديوار از ميلگرد (s ) شكل در فاصله هريك متر به صورت افقي استفاده مي كند دليل استفاده از اين نوع ميلگرد براي پيوستگي بهتر در ديوار مي باشد .

نعل درگاه:

نعل درگاه در آن قسمت از فضا كه امكان استفاده از باز شوها مانند در وپنجره و... بوده مورد استفاده قرار ميگيرد ؛نعل درگاه وزن بار وارده برخود را تحمل كرده و اين وزن را به ديوار منتقل مي كند . آن قسمت از ديوار كه نعل درگاه روي آن قرار مي گيرد به عنوان تكيه گاه مي باشد . حداقل نعل درگاه طبق آيين نامه 15 سانتي متر مي باشد و بايد حداقل 20 سانتي متر از هر طرف روي ديوارهاي جانبي قرار گيرد.

نعل درگاه هاي مورد استفاده در اين پروژه بتني و در قسمتي از كارگاه ساخته مي شده كه ازميگردهاي اضافي مثلا نمره 14 در قالبهاي تيرچه قرار داده وروي ان را با بتن پوشش مي دادند نعل درگاه بتني همانند يك تير مقاوم نيروي فشار و كشش را متحمل مي شود . پس از اجراي نعل درگاه ادامه آجرچيني بر روي آن انجام ميگيرد .

پس از اجراي ديوارها و قرار دادن لوله هاي مسير برق نوبت به نازك كاري ساختمان مي رسد . به اين صورت كه به ضخامت 2الي 3 سانتي متر روي ديوار كرم بندي و شمشه گيري مي كنند تا سطحي صاف وصيقلي براي گچ كاري ايجاد شود.

در سرويس ها پس از اينكه روي ديوار آستر سيمان كشيده شد ، شروع به عايق كاري با ايزوگام يا قير كرده و سپس عمليات مربوط به كاشي كاري را انجام مي دهند .

سقف كاذب:

در ساختمان هايي كه ارتفاع سقف زياد بوده و يا براي زيباي فضاي ساختمان از سقف هاي كاذب استفاده مي نمايند براي اجراي سقف كاذب بهتر است كه قبل از بتن ريزي سقف ميلگردهاي براي اتصال سقف تعبيه شود ولي متاسفانه در اين پروژه با ضربه زدن به تيرچه ها و تخريب بتن آن ميلگرد هاي اتصال و نگه دارنده را به تيرچه جوش داده وشبكه هاي ميلگرد را به اين نوع ميلگردها جوش ميكنند و روي شبكه را با رابيتس پوشش
مي دهند و شروع به اندود كاري و گچ كاري و گچ بري مي نمايند .



روش آزمايش :

در اين آزمايش 100 گرم نمونه خاك را روي الك نمره 200 قرار داده و سپس خاك روي الك را شستشو مي دهيم سپس خاك رد شده از الك 200 كه در داخل سطل قرار گرفته را بعد از نشست داخل سطل در درون ظرفي قرار داده وسپس در خشك كن قرار مي دهيم و خاك مانده روي الك را نيز در درون ظرقي قرار داده و داخل خشك كن قرار مي دهيم بعد از 24 ساعت اين دو ظرف را وزن مي كنيم . اگر بيشتر از 50 درصد خاك از الك رد شده بود خاك مورد نظر ريز دانه و بايد آزمايش هيدرومتري براي دانه بندي آن صورت گيرد ولي اگر غير از آن بود بايد دانه بندي توسط الك صورت گيرد .

الف ) دانه بندي توسط الك:

مقدار 150 گرم خاك مورد آزمايش را وزن كرده و به ترتيب از بالا به پايين به طور پيوسته در روي الك و 10و 16و20و40و50و100و200 ريخته و با دست در مدت زمان خاص تكان ميدهيم وقتي مطمئن شديم كه خاك به خوبي در بين الك ها قرار گرفته ، به ترتيب الك ها را از هم باز ميكنيم و آن ها را وزن ميكنيم البته از قبل وزن الك ها را داشته و درصد عبوري و مانده خاك را از آن ها محاسبه نموده و نوع و دانه بندي خاك را بدست مي آوريم .

دسته بندی: فنی و مهندسی » عمران

تعداد مشاهده: 2104 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 32

حجم فایل:52 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: