گزارش کارآموزی گوشت و فرآورده های آن
دسته بندي :
فنی و مهندسی »
صنایع غذایی
گزارش کارآموزي گوشت و فرآورده هاي آن در 40 صفحه ورد قابل ويرايش
مقدمه:
گوشت و فرآورده هاي آن يکي از منابع پرارزش پروتئيني در ارتباط با تغذيه بشر محسوب مي گردد در کشور ما صنايع گوشت به ويژه در ده سال اخير يکي از مهمترين و مسئله سازترين صنايع غذايي به شمار مي آيد. فرآورده هاي متنوع و گوناگوني که امروز از گوشتهاي مختلف تهيه مي گردند، بدون دانش فني و اطلاعات کافي در زمينه گوشت و علوم وابسته به آن و همچنين تکنولوژي تهيه فرآورده هاي گوشي مسلما از کيفيت خوراکي و بهداشتي مناسبي برخوردار نخواهد بود.
با پيشرفت جوامع و فعاليت زنان بيرون از منزل در کنار مردان و فقدان زمان کافي براي برآوردن بعضي از حاجات مانند خوراک در اين زمينه صنايعي براي سهولت و سرعت در طبخ غذا بوجود آمدند که يکي از اين صنايع صنعت گوشت مي باشد. اين صنعت با تغييرات بر روي گوشت و افزودن موادي مطبوع و دلچسب فرآورده هايي از آن بدست مياورد که مورد استفاده افراد قابل ملاحظه اي قرار مي گيرد.
شرکت تعاوني صنعت گوشت توس خراسان در مردادماه سال 1383 تحت شماره 447 در اداره ثبت شرکتها و مالکيت صنعتي مشهد به ثبت رسيده است.
موضوع فعاليت شرکت طبق اساسنامه انجام عمليات بازرگاني شامل توليد و بسته بندي و توزيع انواع فرآورده هاي گوشتي گاوي، گوسفندي، مرغ و ماهي بصورت بسته بندي و فله با مجوز دامپزشکي استان خراسان مي باشد. مهمترين تشکيل شرکت صنعت گوشت توس تاثير در چرخه اقتصادي است. به اين صورت که اين واحد واحدهاي مشابه به عنوان صنعت تبديلي نقش شاياني درمحصولات کشاورزي و دامي دارند. زيرا باعث مي شوند ضايعات محصولات دامي و کشاورزي به حداقل برسد، ماندگاي غذاي افزايش پيدا کندو باعث بهبود کيفيت مي شوند. از نظر اجتماعي ايجاد شغل کرده و ارزش افزوده اي که براي محصولات کشاورزي و دامي ايجاد مي کند باعث افزايش درآمد ملي هم مي شود.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول
آشنايي کلي با مکان کارآموزي :................................................................... 8
- خلاصه اهم رويه هاي حسابداري شرکت ............................................ 9
- سيستم ها و کنترلهاي شرکت ............................................................. 11
- نگاهي به برنامه هاي آتي شرکت ........................................................ 12
فصل دوم
ارزيابي بخش هاي مرتبط با رشته علمي کارآموز........................................ 15
فصل سوم
آزمون آموخته ها و نتايج و پيشنهادات......................................................... 17
فرم هاي پيشرفت کارآموزي :...................................................................... 18
- خلاصه اطلاعات کارآموزي ................................................................ 27
- گزارش ماهيانه سرپرست کارآموز...................................................... 28
- گزارش خلاصه فعاليتهاي هفتگي ....................................................... 30
فرم پايان دوره کارآموزي............................................................................ 40
آشنائي کلي با مکان کار آموزي
شرکت تعاوني صنعت گوشت توس خراسان در تاريخ 18/5/1383 با شماره ثبت 447 در اداره ثبت شرکتها و مالکيت صنعتي مشهد به ثبت رسيده است.
اساسنامه مهم ترين رکن شرکت سهامي و سندي است که شرکت فقط به آن بستگي دارد. کليه شرکتها بايد داراي اساسنامه باشند. اساسنامه روابط شرکاء را با يکديگر و حدود اختيارات مجامع عمومي و هيئت مديره را تعيين و تکليف سود و زيان شرکت و مدت انحلال آنرا معين مي نمايد. اساسنامه تابع نظر مؤسسين و اکثريت دارندگان سهام است و قانون از لحاظ اهميت، مواردي را در آن ذکر نموده که در هر حال لازم الرعايه است.
موضوع فعاليت شرکت طبق اساسنامه انجام عمليات بازرگاني شامل توليد و بسته بندي و توزيع انواع فرآورده هاي گوشتي گاوي، گوسفندي، مرغ و ماهي بصورت بسته بندي و فله با مجوز دامپزشکي استان خراسان رضوي مي باشد.
محل کارخانه شرکت واقع در کيلومتر 23 جاده فريمان جنب شرکت پارت سازان و دفتر مشهد آن واقع در ميدان استقلال ابتداي بلوار ميلاد مي باشد. تعداد پرسنل در سال 87 برابر 55 نفر و در سال 86 به ميزان 60 نفر بوده است. شرکت داراي چهار سالن جهت بسته بندي گوشت مرغ، گوشت گوسفند، گوشت گاو و سوسيس و کالباس همبرگر و سه انبار جهت نگهداري محصول توليدي، مواد اوليه و ملزومات مي باشد.
هدف از تشکيل شرکت صنعت گوشت توسط تأثير در چرخه اقتصادي است. به اين صورت که اين واحد و واحدهاي مشابه به عنوان صنعت تبديلي نقش شاياني در محصولات کشاورزي و دامي دارند. زيرا باعث مي شوند ضايعات محصولات دامي و کشاورزي به حداقل برسد، ماندگاري غذا افزايش پيدا مي کند و باعث بهبود کيفيت مي شوند. از نظر اجتماعي ايجاد شغل کرده و ارزش افزوده اي که براي محصولات کشاورزي و دامي ايجاد مي کند باعث افزايش درآمد ملي هم مي شود.
خلاصه اهم رويه هاي حسابداري شرکت به شرح زير مي باشد:
1- دارائيهاي ثابت مشهود
دارائيهاي ثابت مشهود بر مبناي بهاي تمام شده در حسابها ثبت مي شود. مخارج بهسازي و تعميرات اساسي که باعث افزايش قابل ملاحظه در ظرفيت يا عمر مفيد دارائيهاي ثابت يا بهبود اساسي در کيفيت آنها مي گردد، به عنوان مخارج سرمايه اي محسوب و طي عمر مفيد باقيمانده دارائيهاي مربوطه مستهلک مي شود. هزينه هاي نگهداري و تعميرات جزئي که به منظور حفظ يا ترميم منافع اقتصادي مورد انتظار واحد تجاري از استاندارد عملکرد ارزيابي شده اوليه دارائي انجام مي شود، هنگام وقوع به عنوان هزينه جاري تلقي و به حساب سود و زيان دوره منظور مي گردد.
ارزيابي بخش هاي مرتبط با رشته علمي کارآموز
اينجانب نرجس داود زاده در مدت کار آموزي خود با قسمتهاي مختلف شرکت آشنا گرديده و عمده ارتباط گروه مستقر در شرکت با قسمت حسابداري شرکت جهت اخذ اطلاعات، اسناد، مدارک، آمار گزارشات روزانه و ساير موارد مورد لزوم بوده است در کنار دايره حسابداري با واحدهاي مرتبط با اين بخش از قبيل واحد اداري، پشتيباني، تدارکات، فروش، انبار و نمايندگيهاي فروش نيز در ارتباط بوده ايم.
ارتباط با واحد اداري عمدتاً در خصوص اخذ ليست هاي حقوق و دستمزد، نحوه محاسبات، چگونگي استخدام در شرکت و ... بوده است.
تبادل اطلاعات با واحد پشتيباني و تدارکات در خصوص چگونگي و نحوه خريد مواد اوليه، فروش محصولات و تطابق آن با آئين نامه ها و دستورالعمل شرکت بوده است.
ارتباط با واحد فروش در خصوص نحوه و چگونگي تعيين قيمتهاي فروش محصولات، مطابقت با مصوبات هيئت مديره و اتحاديه، مطابقت فروش با فاکتورهاي فروش و ساير موارد مورد لزوم بوده است.
گروه مستقر با واحد انبار نيز جهت گزارش هاي مربوط به ميزان موجودي انبار از لحاظ مواد اوليه، کالاي در جريان ساخت و کالاي ساخته شده در ارتباط بوده است.
از اطلاعات نمايندگي هاي فروش نيز جهت دريافت سفارش فروش، ميزان فروش هر نمايندگي و ... نيز در برخي از موارد استفاده گرديده است.
در خاتمه متذکر مي گردد که تيم مستقر با واحدهاي ديگر شرکت در موارد مورد لزوم جهت دريافت اطلاعات و آمار داراي ارتباط بوده است.