گزارش کاراموزی طرح ريزي واحدهاي صنعتي(طراحي كارخانه)

دسته بندي : فنی و مهندسی » صنایع
گزارش کاراموزي طرح ريزي واحدهاي صنعتي(طراحي كارخانه)در 33 صفحه ورد قابل ويرايش


طرح ريزي واحدهاي صنعتي ( طراحي کارخانه )

طرح ريزي عبارتست از تامين نحوه استقرار اجزاء فعاليتها بطورعام و فعاليتهاي صنعتي بطور خاص به نحوي که مورد نظر درذ کوتاهترين زمان ، راحت ترين روش و هزينه قابل بولي انجام مي شود .

امروزه طراحي کارخانه به مفهومي تبديل شده که در تعيين چگونگي اجزاء فيزيکي يک انبار ، اداره پست ، فروشگاه ، خانه بيمارستان ، و کارخانه به نسبي کم و بيش يکسان کاربرد دارئد . هدف کلي از هر مطالعه اي که به منظور طرح ريزي صورت مي گيرد ، تعيين وروديهاي مورد نظر و طراحي صحيح استقرار اجزاء فيزيکي است ، به نحوي که وروديها با کارايي مطلوب از وسائل بگذرند و و با انجام فرآيندهاي لازم به خروجيها مورد نظر تبديل شوند .

در واقع طرح ريزي عبارتست از تحليل سيستم متشکل از عناصر فيزيکي توليد به منظور برقراري روابط بهينه بين افراد ، ماشين آلات ، جريان اطلاعات و جريان مواد و سيستم هاي حمل و نقل بطوريکه وروديهاي کارخانه به نحوي کارآمد از ميان اجزاء فزيکي عبور کرده و به خروجي تبديل شود .

وجود طرح مناسب و موثر براي جران مواد ، مقدمه توليد اقتصادي است زيرا باعث ايجاد الگوهاي جريان مواد مناسب ، ترتيب کار آمد ماشين آلات و انجام کار آمد فعاليتها مي شود که اين مطلب خود باعث توليد بيشتر ، هزينه کمتر و در تهايت سود آوري بهر وري بيشتر مي شود .



اهدافي که طرح ريزي واحدهاي صنعتي دنبال مي کند عبارتند از :

آسان کردن فرآيند ها
حداقل کردن انتقال مواد
افزايش انعطاف پذيري فعاليتها
بالا بردن سرعت گردش مواد در حال ساخت
کم کردن سرمايه گذاري ها
استفاده هينه از فضاها
ايجاد ايمني و آسايش کارکنان



در مجموع هدف کلي طراحي کارخانه اينست که وروديها ( مواد ، قطعات ، لوازم و غيره ) ره به طرف ، از ميان دستگاههاي مورد نظر در کوتاهترين زمان ممکن با هزينه اي قابل قبول و در شرايط کاري مناسب انتقال دهد . در اصطلاح صنعتي هر چه زماني که مواد در کارخانه مي گذرانند کمتر باشد ، فرصت کمتري براي جذب هزينه ها خواهد داشت .

طراحي کارخانه يک ستادي است که به ساخت و توليد مربوط مي گردد و موقعيت و آپارتمان طراحي کارخانه به اندازه سازمان ، ميزان ماشين آلات و تجهيزات ، نوع و خصوصيات محصول و اهميتي که اساسا به اين کار داده مي شود بستگي دارد .

در کاررخانه هاي کوچک معمولا دپارتمان مستقلي بريا طراحي کارخانه وجود ندارد و طرح ها توسط يک يا چند سر کارگر ، مدير کارخانه و گاهي اوقات مدير عامل ، مهندسي کارخانه و نقشه کش تهيه مي شود .

در کارخانه هاي بزرگ که کارهاي زيادي در اين ضمينه وجود دارد که گروهي تقربيا ده – دوازده نفري بطور تمام وقت بررسي مسائل طراحي کارخانه کار مي کنند .

طراحي کارخانه مي تواند زير نظر مهندس کارخانه يا مهندس صنايع قرار گيرد واي به هر حال در بيش از 60 درصد موارد اجزاء دپارتمانهاي مهندس صنايع مي باشد .



« اين کارخانه توجيه اقتصادي شده است »

علت اينکه اين کارخانه در اين مکان احداث شده :

وجود نيروي انساني لازم جهت عملياتهاي احداث کارخانه
وجود نيروي انساني لازم جهت فعاليت در کارخانه پس از احداث کارخانه
حقوق و مزايا پائين نسبت به مراکز استانها ديگر
وجود زمين به علت مساحت بالاي کارخانه
قيمت مناسب زمين برا يا احداث کارخانه
قرار گرفتن مسير مناسب جهت ترانزيت کالا به شمال و جنوب



در اين مکان قبلا کارخانه آرين قرار داشته است که به ورشکستگي به کارخانه ايران خودرو ديزل فروخته شده است .

سالنهاي LP، مرکزي و TREEM قبلا وجود داشته است که در آنها فقط عمليات برق در تاسيسات و پايپينگ انجام شده است . ولي سالن HP جديدا احداث شده است که عمليات تاسيسات ان در حال اجرا است .

در سالن LP قسمت ريخته گري آلومنيوم مي شود و دستگاه هاي ذوب و ريخته گري در اين سالن متمرکز شده است .

در سالن مرکزي قسمت ماهيچه زني قرار دارد .



تاريخچه ايران خودرو

شکت ايران خودور ( سهام عام ) در سال 1341 با هدف تاسيس و اداره کارخانجات به منظور توليد و تهيه انواع خودور، قطعات مربوط به آنها ، فروش و صدور محصولات و .... توسط آقايان و حاج علي اکبر خيامي ، محمود خيامي ، خانم مرضيه خيامي ، و خانم سيدي رشتي در خيابان اکباتان تهران تاسيس شد . و اينک با گذشت بيش از 35 سال از زمان تاسيس آن همچنان در زمينه طراحي و توليد خودور در کشور ، در اراستاي تامين نيازهاي جامعه ، ورود به بازارهاي جهاني تعميق ساخت داخل کردن قطعات و در نهايت تحقق اهداف عاليه نظام جمهوري اسلامي ايران به فعاليت خود ادامه مي دهد .

شرکت ايران خودور بزرگترين شرکت خودرو سازي کشور مي باشد که به طور متوسط 65 تا 70 درصد توليد خودرو داخل کشور را به طور دائم به خود اختصاص داده است . سرمايه شرکت ايران خودرو در پايان سال مالي 1381 ، 2404687500000 ريال ( تقسيم شده به 2404687500 سهم 1000 ريالي ) بوده است .

شرکت ايران خودرو با توليد 111111 دستگاه خودرو سواري و وانت در سال 1376 رکورد توليد سي ساله خود را شکست و علاوه بر آن موفق شد به ميزان قابل توجهي کميت محصول خود را افزايش دهد .

همچنان در راستاي نام استاندارد ايزو 9000 ، موفق به دريافت کواهينامه تايزو 9001 از موسسه RWTUV آلمان شد .

انبار و قطعات و ملزومات

در قسمت انبار قطعات و ملزمات بر حسب کد مشخص شده اند و هر قطعه کد مشخص و بر حسب آن که کد کالا مي توان به راحتي آن قطعه اي که مورد نظر ما است پيدا کرده و اين کد گذاري باعث مي شود که از نظر زمان هر چه سريعتر و آسان به آن قطعه مورد نياز دسترسي پيدا کرد مورد استفاده قرار گيرد و اگر قطعات در انبار به صورت مرتب و در جاي مخصوص يا ( قفسه اي ) قرار گيرند از نظر زمان با صرفه و هم چنين از نظر مکان جاي بيشتري را اشکال نخواهد کرد و پرسنل انبار با آساني آن قطعات را در اختيار افرادي که به آن قطعه که لازم دارند در اختيارشان قرار مي دهد .

و براي بدست آوردن موجودي انبار قطعات انبار را چک کرد و با آمار سيستم آن را مقايسه کرده و اگر قطعه که در انبار وجود دارد بيشتر از آن موجودي که سيستم با ما داده باشد اضافه قطعات را برداشته وو قطعات انبار را بر قطعات سيستم يکسان مي کنيم و اگر کمتر از آن موجودي که در سيستم است باشد براي تهيه قطعات حواله اي مي نويسيم و در خواست خريد براي آن قطعه مورد نياز را انجام مي دهيم تا اينکه در اختيار تعمير کاران شرکت قرار بدهيم تا اينکه مشکلي براي دستگاههاي شرکت از نظر برقي و مکانيکي و تاسيساتي و هم چنين از قابسازي پيش نيايد و. براي همين چند جدول نمونه اي از انبار قطعات و ملزومات مانند واشر و مهره و پيچ و اورينگ و پمپ ها الکتروموتور براي مشخص شدن ان را تشکيل داده ايم وX در مشخصه فني کالا مصرف آن قطعه عمومي است .
دسته بندی: فنی و مهندسی » صنایع

تعداد مشاهده: 2211 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 33

حجم فایل:62 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: