پروژه کارآفرینی طرح تولیدی گلاب و انواع عرقیات معطر

دسته بندي : کارآفرینی » صنایع غذایی
پروژه کارآفريني طرح توليدي گلاب و انواع عرقيات معطر در 28 صفحه ورد قابل ويرايش


-خلاصه گزارش طرح

1-1: عنوان و تعريف محصول

محصول توليدي گلاب و انواع عرقيات معطر مي باشد.

گلاب : گلاب به حاصل تقطير گل هاي سرخ (( گلهاي محمدي )) تازه چيده شده با آب که اسانس اضافي آن از محلول آبکي جدا شده باشد اطلاق مي گردد.

عرقيات معطر : عرقيات معطر به حاصل تقطير انواع مختلف گياهان معطر که بعضي از آنها تازه و بعضي بصورت خشک با آب تقطير مي شوند و اسانس اضافي آنها از محلول آبکي جدا شده باشد اطلاق مي گردد.

1-2 : توليد ساليانه در اين طرح 200 تن گلاب معادل با 444445 عدد بطر cc (450)،150 تن عرقيات بسته بندي شده در بطر معادل c 333334 عدد بطر cc (450)و 150 تن عرقيات فله اي جهت مصرف کليه اقشار مردم در نظر گرفته شده است که در سال اول توليد 80% در سال دوم توليد 85 درصد در سال سوم توليد 90 درصد و در سال چهارم 95درصد و در سال پنجم 100 درصد ظرفيت نهايي توليد خواهد شد.

1-2:تعداد روز کاري

تعداد روز کاري در طرح 270 روز مي باشد.

1-4 :تعداد شيفت و مدت زمان شيفت به ساعت

نظر به اينکه گل محمدي و گل نسترن و بيدمشک و بهار نارنج در سه ماهه فروردين ،ارديبهشت،خرداد بعلت آنکه بايستي از گل تازه استفاده شود توليد مي گردد لذا در اين سه ماه فقط از اين نوع عرقيات و گلاب توليد خواهد شد که در اين سه ماه ،واحد دو شيفته کار خواهد نمود که ساعت کار در هر شيفت 12 ساعت مي باشد. بقيه عرقيات در ماههاي بعدي با استفاده از گياهان خشک توليد مي شود. البته عرق نعناع را نيز در فصل تابستان (تير مرداد ، شهريور ) با استفاده از گياهان تازه مي توان توليد کرد. در اين 6 ماه بعدي که بقيه عرقيات توليد مي گردد. و در واحد کار پر کردن شيشه و بسته بندي عرقيات و گلاب ذخيره شده در فصل بهار نيز انجام خواهد شد که يک شيفت 8 ساعته خواهد بود.

1-5 : مساحت زمين و زير بناي مورد نياز

زمين 4000 متر مربع و زير بنا m2 1200 مورد نياز خواهد بود.

1-6 : سرمايه گذاري ثابت و کل سرمايه گذاري طرح

سرمايه گذاري ثابت 097/745/135 تومان و کل سرمايه گذاري طرح 880/954/178 تومان مي باشد.

1-7 : تعداد کل کارکنان :

تعداد کل کارکنان دائمي 22 نفر و 10 نفر کارگر فصلي در سه ماهه دو شيفت کاري خواهد بود.

1-8 : قيمت فروش محصول و درآمد حاصل از توايد و فروش در حداکثر ظرفيت بهره برداري

قيمت فروش محصول: گلاب صادراتي با توجه به صادراتي بودن و نرخ ارز واريز نامه اي هر بطر 310 تومان ،قيمت فروش عرقيات بسته بندي شده در بطر با کيفيت خوب و عالي 1/232 تومان قيمت فروش عرقيات فله اي بطور متوسط با کيفيت خوب 5/196 تومان و قيمت فروش کل محصولات توليدي در حداکثر ظرفيت 770/619/244 تومان مي باشد.

1-9 سود ويژه در ظرفيت نهايي :

سود ويژ در ظرفيت نهايي 895/241/49 تومان مي باشد و سود ويژه با توجه به اينکه جدولهاي اقتصادي بعداً توسط افراد ديگري تنظيم خواهد شد لذا بعداً مشخص خواهد شد.

1-10 :ارزش افزوده خالص ساليانه

ارزش افزوده خالص ساليانه بر اساس محاسبات انجام شده در طرح 934/246/65 تومان مي باشد.

1-11 : سرمايه گذاري سرانه

سرمايه گذاري سرانه بر اساس محاسبات انجام شده در طرح 232/170/6 تومان ميباشد.

1-12 : نقطه سر به سر

نقطه سر به سر بر اساس محاسبات انجام شده در طرح 782/258 کيلوگرم مي باشد که درصد توليد در نقطه سر به سر 577% مي باشد.

مطالعات اقتصادي

تعريف محصول از نظر مشخصات ظاهري و غيره

گلاب: گلاب به حاصل تقطير گلهاي سرخ ، گل محمدي تازه چيده شده با آب که اسانس اضافي آن از محلول آبکي جدا شده است اطلاق مي گردد که از نظر درجه خلوص به دو نوع گلاب سنگين و گلاب سبک تقسيم مي شود.

1- گلاب سنگين (درجه يک) است که درصد ميلي ليتر آن حداقل 35 ميليگرم اسانس وجود داشته باشد.

2- گلاب سبک (درجه دو): گلابي است که درصد ميلي ليتر آن حداقل 15 ميليگرم اسانس وجود داشته باشد.

3-3 : بررسي شيوه هاي کنترل توليد محصول و مشخص نمودن نقاط کنترل در خط توليد:

در خط توليد و در هنگام توليد بايد مرتباً از محصول خروجي ازکندانسور نمونه گيري نموده و در آزمايشگاه آزمايشات لازم را بر روي گلاب که جهت صادرات بايستي استاندارد باشد انجام داد. در مورد عرقيات نيز در کارگاههاي سنتي معمولاً يک نفر مرتباً از محصول کندانس شده بوسيله خوردن آزمايش مي کند و وقتي ديگر مشخص شد عرقيات خروجي از دستگاه داراي کيفيت مناسبي نمي باشد تويد قطع مي شود ، آزمايشاتي که بر روي گلاب انجام مي شود عبارتند از:1- اسانس 2-اسيديته 3- رفرکتور -4- اکسيداسيون 5- انديس يوري 6- انديس استري 7- طعم وبو

بسته بندي نهايي جهت گلاب بسيار مهم است که با بسته بندي نيز از نظر استاندارد مورد تائيد قرار گيرد.

نکته قابل ذکر در اين قسمت آن است که معمولاً در هنگامي که توليد تمام شود در ديگ پخت بايستي مقدار مايع بر روي گل وگياهان وجود داشته باشد(معمولاً اين مقدار يک متر مکعب مي باشد. که در هنگام تخليه مشکل خاصي بوجود نبايد و گل وگياهان همراه با آب از لوله خروجي با فشار خارج شوند.

3-4 مشخصات مواد اوليه از نقطه نظر نوع ، ميزان مصرف ساليانه ، قيمت و ساير مشخصات فني با ذکر تامين آنها.

همچنانکه قبلاً توضيح داده شددريک ديگ پخت گل وگياهان با آب به نسبت لازم افزوده مي گردد تا گلاب و عرقيات بدست آيد. اين نسبتها بدين شرح مي باشد.





-7- مشخصات ماشين آلات و تجهيزات و تاسيسات

1- ديگ بخار دو تني ؛با ميزان برق مصرفي hp3 يک دستگاه به قيمت 000/11000 تومان که در ماشين سازي اراک ساخته مي شود.

2-سيستم تزريق شيميايي شامل پمپ تزريق 11 ليتر در ساعت ، تابلو برق و مخزن صد ليتري و ساير متعلقات يک دستگاه به قيمت 770000 تومان که در ماشين سازي اراک ساخته مي شود.

3- دستگاه سختي گير با طرفيت 000/500 گرين با متعلقات مربوطه وک يک عدد کيت سنج يکدستگاه 1480000 تومان قابل توجه اينکه ديگ بخار با متعلقات در ماشين سازيها ساخته مي شود و ميزان برق کلي مصرفي hp3 است.)

4- پمپ آب جوش و آب سرد، دو دستگاه hp 3 استيل به قيمت 000/400 تومان هر دستگاه جمععاً 000/800 تومان

5- وانت دو تني يک دستگاه ، به قيمت 000/2500 تومان

6- پيکان يکدستگاه به قيمت 000/4000 تومان

7- وسايل آزمايشگاهي نظير وسايل شيشه اي شامل ph متر- رفرکتومترو جمعا به مبلغ 000/2500 تومان

8- هزينه اي انشعاب برق به ميزان 65km با هزينه کابل کشي وغيره 0000/2600 تومان

9- هزينه حفره چاه نيمه عميقي يا لوله کشي و الکتروموتور kw 10 . 000/20000 تومان

10- منبع هوايي آب با ظرفيت 000/10 ليتري يک دستگاه 000/800 تومان

11- منبع گازوئيل 000/20 ليتري يکدستگاه 000/1000 تومان

12- ژنراتور اضطراري بقدرت kw30 – 000/2000 تومان

13- تجهيزات اطفاء حريق ، 6 کپسول آتش نشاني 000/300 تومان

14- لوازم و تجهيزات تعميرگاه – 000/1000 تومان

جمع کل و تجهيزات و تاسيسات مورد نياز 000/7500 /32 تومان

3-8 برآورد زمين و ساختمانهاي مورد نياز و هزينه هاي احداث واحد:

1- سالن توليت که در آن دو دستگاه ديگ پخت به انضام کندانسوزهاي مربوطه و پمپ ها،تابلو برق مربوطه نصب ميگردد با توجه به ابعاد ماشين آلات که در قسمت ماشين آلات توضيح داده شده سالن توليد 150 متر بر آورد مي گردد ارتفاع 5/4 متر (5/4×10×15)

2- سالن بسته بندي : در سالن بسته بندي ، دستگاه پاستوريزاتور- دستگاه پر کن- مخازن ذخيره عرقيات قرار مي گيرند که با احتساب اينکه هر دستگاه مخزن فايبرگلاس در حدود 8 متر مربع فضا اشغال مي نمايد. پر کنm2 1 فضا پاستوريزاتور m2 فضا و ماشين درب بندي m2 فضا اشغال مي نمايد./ و با توجه به ميزاني که بايستي فضاي خالي بين دستگاهها جهت عبور و مرور کارگران وجود داشته باشد و محلي که جهت بطره اي خالي واتيکت زدن بطرهاي پر و بسته بندي نهايي آنها در کارتن بايستي وجود داشته باشد. و محلي که جهت بطره اي خالي واتيکت زدن بطرهاي پر و بسته بندي نهايي آنها در کارتن بايستي وجود داشته باشد سالن بسته بندي m250 برآوردمي گردد

3- انبار مواد اوليه:

چون مواد اوليه گياهان خشک مي باشند. که بر روي هم انباشته مي گردند. ( جهت گياهاني که بايستي بصورت خشک تقطير شوند.) و در حدود 3 تن جهت مصرف حدوداً 15 روز مي باشد لذا انبار مواد اوليه m150 برآورد مي گردد. لازم به تذکر است که در هر 15 روز يک نوع گياه خشک تقطير شده و 15 روز بعدي گياه دوم تهيه و تقطير خواهد شد.

گل محمدي و نعناع وبيد مشک وبهار نارنج و گل نسترن که در سه ماهه فروردين ارديبهشت و خرداد ماه از گل تازه استفاده شده و عرق گيري و گلاب گيري مي شوند بايد بصورت تازه خريداري و در محوطه بازي تقريباً به اندازه m60 قرار گيرند تا افتد حاصل شده و سپس وارد دستگاه گردند.

4- انبار مواد بسته بندي:

نظير کارتن؛ بطر منگنه ، اتيک .و غيره که اگر فرض مي کنيم بطرها و غيره جهت مصرف سه ماه ذخيره شوند لذا جهت 200278 عدد بطر 16690 عددکارتن و بقيه مواد بسته بندي فضا لازم است اگر فرض کنيم که بطرها در کارتن قرار دارد و هر کارتن 12 تايي cm21 عرض ، طول و cm26 ارتفاع دارد، لذا اگر تا ارتفاع m 5/1 کارتن ها با دست چيده شوند لذا

کارتن د هر رديف

رديف کارتن

متر مربع 189=21/0 ×27/0 × 338

چنانچه 30% بيشتر فضا جهت فضاي خالي کار تنها در نظر گرفته شود فضاي مورد نياز

متر مربع 246=3/1 ×186

آب مصرفي

در سال 500 تن توليد عرقيات و گلاب است که جهت اين مقدار محصول در حدود 133 تن گل وگياهان مصرف مي شود لذا 500 تن بقيه آب مي باشد. همچنين در هر بار پخت که kg 400 بدست مي آيدو چون در هر وعده بايستي 1 آب در هنگام تخليه در ته ديگ موجود باشد که همراه با تفاله ها به فاضلاب کارخانه ريخته مي شود. قبلاً توضيح داده شده ) لذا 33 آب در طول سال جهت خارج نمودن تفاله ها از ته ديگ لازم است پس کل آب مصرفي جهت توليد در طول سال 843=500+334 برآورد مي گردد.

نياز آب جهت makeup ديگ بخار دو تني

متر مکعب آب نياز است 4/38=6/1×24

و در 90 روز آب 3456=4/38×90

در 180 روز بقيه 2304 =180×8×6/1

جمعاً آب مورد نياز جهت توليد ساليانه 6594=844+2304+3456

آب جهت مصارف دستشو آشاميدني و غيره در 90 روز با دوشيفت 12 ساعته

ليتر آب 86400=90×300×32

آب مصرفي مورد نياز آشاميدني و شستشو و فضاي سبز جهت 180 روز بعدي

ليتر 1188000= 300×22×180

کل آب مصرفي ساليانه متر مکعب 8648=6594-1188+864

آب مورد نياز را از چاه تامين مي شود لذا هزينه اي ندارد.

ميزان گازوئيل مورد نياز

گازوئيل جهت ديگ بخار دوتني 60 ليتر در ساعت است که ساعت کار مفيد آن 5 ساعت در يک شيفت 8 ساعته مي باشد و بقيه ساعات روي پيلوت است لذا مصرف گازوئيل بدين شرح است:

ليتر مصرف90 روزه(24 ساعته )81000 =90×60×3×5

ليتر مصرف 180 روز بعدي 45000 =60×3×5

جمع 135000 ليتر

مصرف ژنراتو تور اضطراري : چنانچه بطور متوسط در هر روز 3 ساعت فرض کنيم ژنراتور روشن باشد مصرف گازوئيل جهت ژنراتور بشرح زير است (چون هر kw 4 ژنراتور در ساعت 1 ليتر مصرف گازوئيل دارد.)

ليتر

کل مصرف گازوئيل ساليانه ليتر 141075=135000-6075

ميزان هزينه برق ، آب ، گازوئيل ، بنزين 2237700 تومان مي باشد.

نيروهاي دائمي شامل مديريت را يک نفر مهندسي يک نفر تکسين دو نفر کارگر توليد دائمي (9 نفر) پرسنل تعميرگاه و تاسيسات (2 نفر) راننده و تداکاريتي (2 نفر)

ميزان هزينه اين افراد و نيروهاي فعلي جمعاً معادل 000/000/3 تومان در ماه و 000/000/36 تومان در سال است .

3-11: نمودار گردش مواد

منبع کندانسور کندانسور بخارات ديگ پخت گل و کياه معطر



پمپ مخازن ذخيره دستگاه پر کن بطر درب بند دستگاه پاستوريزاتور بسته بندي کارتن



عرقيات فله اي

دسته بندی: کارآفرینی » صنایع غذایی

تعداد مشاهده: 1789 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 28

حجم فایل:32 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: