گزارش كارآموزي در نمايندگي سايپا مباركه

دسته بندي : فنی و مهندسی » مکانیک
گزارش كارآموزي در نمايندگي سايپا مباركه در 30 صفحه ورد قابل ويرايش

فهرست مطالب
عنوان صفحه

نمايندگي مجاز سايپا مباركه 2

نمودار سازماني تشكيلات 3

سيستم سوخت رساني بنزيني 8

علائم سوختگي واشر سر سيلندر 9

علائم تاب برداشتن سر سيلندر 9

دلايل كمپرس در قسمتهاي موتور 10

ميل لنگ 11

قطعات ميل سوپاپ 12

نقطه تايمينگ 12

انواع سوپاپ 13

علت فيلر گيري سوپاپ ها 14

موتور ديزل 16

دلايل دل زدن كلاچ 19

صداي غير عادي در گيربكس 20

قطعات اصلي گاردان 21

سيستم جرقه الكتريكي 21

كويل 22

دلكو 23

استارت 25

دينام 26

آفتامات 27

سيستم سوخت رساني بنزيني 27

علائم مخلوط شدن روغن و بنزين 28

كاربراتور 29

سيستم خنك كننده و روغن كاري 30

سيستم روغنكاري 33

سيستم ترمز – فرمان و تعليق 34

تاريخچه سيستم ترمز ABS 36

سيستم ABS چيست ؟ 37

اصول كاركرد ABS 39

سنسورهاي سرعت چرخ 42



نمايندگي مجاز سايپا مباركه

نمايندگي مجاز سايپا مباركه يكي از نمايندگي مجاز سايپا است كه در شهر مباركه بلوار نيكبخت واقع شده است اين نمايندگي در سال 1379 بوسيله شخصي به نام اعظم پناه تاسيس شد و داراي 1050متر مربع مساحت و با سرمايه اي اوليه حدود 200 ميليون تومان (كه البته هم اكنون براي تاسيس نمايندگي مجاز سايپا بايد سرمايه اي حدود 300 ميليون تومان شخصص موسس داشته باشد )تاسس شد . اين مركز در بدو تاسيس با 10 نفر پرسنل شروع به كار كرده است و بنا به گفته موسس آن هدف از تاسيس اين مركز اولا ً خدمت به مردم و ثانياً نبود نمايندگي مجاز سايپا در اين شهر بوده است اين مركز در روز حدوداً 8 ساعت باز بوده (جز موارد استثنا) و در روزهاي تعطيل رسمي هم اين مركز تعطيل مي باشد .

نمودار سازماني تشكيلات

اين نمايندگي داراي بخشهاي مختلفي است كه در زير به صورت اجمالي توضيحاتي درباره آنها مي دهيم.

بخش اداري : در اين بخش كارهاي حسابداري مربوط به خريد و فروش خودرو و سند زدن براي ماشينها و گرفتن اجرت از مشتريان است در اين بخش تمام بخشنامه هايي كه از طرف سايپا ارسال مي شود به صورت فكس و يا تلفني يا نامه اي ابلاغ مي شود گرفته و در اختيار مدير عامل و مدير نمايندگي قرار مي گيرد و مسئول اين بخش آقاي اعظم پناه است كه كار سند زدن و گرفتن اجرت و گارانتي با ايشان مي باشد و مسئول كارگاه تعميرات آقاي اصغر قلعه اي مي باشد.

بخش فني : مسئول اين بخش كه همان كارشناس فني است آقاي بهرام تقي پور است كه مسئول اين بخش بايد حداقل داراي مدرك فوق ديپلم فني خودرو و يا صنايع اتومبيل باشد در اين بخش كارهاي فني خودرو عيب و ايرادهاي خودرو را بر طرف مي كنند و اين بخش داراي يك سالن براي تعمير ماشينها و يك اتاق براي پذيرش ماشين و يك اتاق هم به عنوان رختكن و استراحتگاه استفاده مي شود سالن تعمير داراي 3 چاله سرويس و سه جك بزرگ هيدروليكي و چند جك كوچك براي بلند كردن ماشين و دستگاه بالانس و دستگاه تنظيم فرمان و دستگاه تنظيم موتور و سوخت ماشين است . از مشخصات بارز اين نمايندگي وجود كلينيك اتومبيل كه شامل انواع دستگاههاي پيش رفته از جمله دياگ و بالانس لاستيك ها مي باشد . اين واحد از چند بخش مكانيكي و برق خودرو آهنگري و اتاق رنگ مي باشد به اضافه آچار ها وديگرلوازم مورد نياز تعمير ماشين است . در اتاق پذيرش يك منشي وجود دارد كه ماشينها را پذيرش و به استاد كار مربوطه تحويل مي هد و براي ماشين يك كارت صادر مي كند كه در اين كارت نوع خودرو مدل (شماره شهرباني ، نام و نام خانودگي صاحب ماشين ، شماره موتور ، مقدار كار كرد ماشين ، آدرس و تلفن ، شماره شاسي ، تاريخ تحويل از كارخانه و تاريخ پذيرش درج شده است) البته يادآور شوم كه اگر مدت گارانتي آن تمام نشده باشد (براي پرايد 20000 كيلومتر ) و زانتياو سمند 2 تا 3 سال تمام كارهاي كه براي ماشين انجام مي دهند مجاني است . و يك سالن استراحتگاه و رختكن هم وجود دارد شاگردان و استادكاران وسايل خود را آنجا گذاشته و لباسهايشان را عوض مي كنند و هم افرادي كه در اين بخش كار مي كنند بايد استاد كاران حداقل بايد تجربه و سابقه كافي داشته باشند و براي شاگردان حداقل داشتن ديپلم فني الزامي است .

بخش خدماتي : كه در اين بخش ثبت نامها براي ماشين انجام مي شود و داراي يك نمايشگاه كوچك از محصولات سايپا است و يك قسمت آن هم بخش فروش آن هم بخش فروش لوازم يدكي خودرو است و براي اينكه مشتري ديگر سرگردان نشود اين بخش را تاسيس كرده اند و بخش فني و اين بخش در كنار هم هستند و اگر مشتري وسيله اي نياز داشته باشد در هنگام تعمير كارت نوشته شده براي ماشين برده و جنس را تحويل مي گيرد و در آخر قيمت آن در تصويه حساب لحاظ مي شود . در اين بخش هم دو نفر كار مي كنند و يك عدد كامپيوتر است كه كالاهاي فروخته شده را در داخل آن ثبت كرده و بعداً حسابرسي مي كنند .

بخش مديريتي : كه مسئول اين بخش همان مدير عامل شركت است كه آقاي فرهاد ترابي است و به همه قسمتها نظارت كرده و كارها را زير نظر دارد و به كار بخش داخلي شركت نيز به عهده خود ايشان است كه بر كارهاي فني انجام شده روي ماشينها نيز نظارت دارند . و مدير عامل همكاري هاي نظارتي دارند و هم در جلسه هايي كه از طرف سايپا و كلاسهاي مديريتي كه برگزار مي شود شركت
مي كنند .

در آخر بايد خاطر نشان كنم كه شركت سايپا براي استادكاران و تكنسينهاي خود كلاسهاي آموزشي هم برقرار مي كند و درهر نوبت نمايندگيها استادكاران و تكنسينهاي خود را براي گذراندن اين دوره هاي مي فرستد و به تجربه و تخصص آنها مي افزايند و با امتحاني كه در آخر هر دوره از انها مي يگرند مدرك درجه 1و 2و يا سه به انها مي دهند حال اگر مدرك درجه 1و 2 بگيرند هزينه آن كلاسها بر عهده نمايندگي است كه بايد بپردازدو اگر مدرك درجه 3 بگيرند بايد خود استادكارن و يا تكنسينها بپردازند .

نوع محصولات توليدي و خدماتي : در نمايندگي سايپاي مباركه تعمير محصولات سايپا از قبيل پرايد انواع پژوها RD,405, 206 ، پرشيا و پارس و خودروهاي سمند انجام مي شود و ثبت نام براي انواع محصولات سايپا انجام مي شود و از خدمات ديگري كه اين مركز ارائه مي دهد فروش لوازم يدكي و يك نمايشگاه اتومبيل كه همان محصولات سايپا است . بنا به گفته مدير عامل شركت سياستهاي شركت به سياستهاي شركت سايپا است . و اگر در آينده بخوهد شركت را توسعه دهند قسمت فني آن را بيشتر توسعه خواهند داد و با اضافه كردن وسايل و تجهيزات افزايش نيروي كار خواهند بود.

ارزيابي بخشهاي مرتبط با رشته عملي كار آموز : در واحد فني نمايندگي بيشتر كارهايي تعميراتي انجام مي شد بيشترمطالبي كه در دانشگاه به طور تئوري خوانده بودم و كمي هم به طور عملي كار كرده بودم در انجا بيشتر به طور عملي كار كردم و باز و بسته كردن قطعات و آشنايي بيشتر با انها پيدا كردم و از نظر عملي مهارت بيشتري پيدا كردم . بنده در اين نمايندگي بيشتر وقت خود را در قسمت فني گذرانده ام و در كنار استادكاران مختلف به افزايش تجربه خود كوشش كردم و چيزهايي هم بلد نبوده ام از استاد كاران سئوال كردم و نكات كليدي كار انها را در حد توان و وقت ياد گرفته ام و بعد از يكي دو هفته با آشنايي كامل با ان محيط زير دست اندركاران كار كرده و خودم به تنهايي اقدام به باز و بسته كردن وسائل كرده ام در اين نمايندگي بنده با وسايل كه در دانشگاه موجود نبود است آشنا شدم (دستگاه تنظيم موتور به طور كامپيوتري يا دياگ و تنظيم سوخت و دستگاه تنظيم فرمان و دستگاه چهار گاز ) و با مراحل تعمير ماشين و نكات ايمني و اخلاقي آنجا آشنا شده ام و تجربه داشتن رفتار و برخورد مناسب با مشتريان را ياد گرفته ام . در قسمت خدماتي و جايي كه لوازم يدكي ماشينها در آنها به فروش مي رسيد من بيشتر با قطعات آشنا شده ام و در بخش فني با طرز كار آنها جا گذاشتن آنها در ماشين و باز و بسته كردن آنها در روي ماشين آشنا شده ام .
سيستم سوخت رساني بنزيني
سر سيلندر : در روي سر سيلندر بسته شده و داراي محفظه احتراق است . و جنس آن از آلومينيوم يا چدن مي باشد .
سيلندر : بزرگترين قطعه موتور است كه در آن سوراخهايي براي عبور پيستون و روغن و آب و… وجود داردد . شامل قطعاتي مانند : 1-بوش سيلندر 2- پيستون 3- شاتون4- رينگ كمپرسي و رينگ روغني ,گژن پين , ميل لنگ ,ميل سوپاپ, ياتاقانهاي ثابت و متحرك , اويل پمپ ,پمپ بنزين , دلكو ,واتر پمپ , فيلتر روغن در سيلندر قرار دارد و يا بسته مي شوند .

علت تركيدن سر سيلندر و سيلندر :

1- يخ زدن آب موتور 2- گرماي بيش از حد موتور 3- بيش از حد سفت كردن پيچهاي سر سيلندر

كارتر : در پايين سيلندر بسته و مخزن روغن است .

واشر سرسيلندر : بين سيلندر قرار مي گيرد و وظيفه آن آبندي كردن بين سرسيلندر و سيلندر وجلوگيري از خارج شدن كمپرس و قاطي شدن آب و روغن مي باشد و علت سوختن آن 1-جوش آمدن و يا داغ كردن موتور 2- تاب برداشتن سيلندر 3- شل بودن پيچهاي سر سيلندر 4- تركيدگي سر سيلندر .

علائم سوختگي واشر سر سيلندر : 1- خارج شدن دود سفيد و آب از اگزوز 2- كم شدن آب رادياتور 3- گرم و بد كار كردن موتور 4- كاهش قدرت موتور 5- شيري رنگ كردن روغن 6-ظاهر شدن حباب در روي آب رادياتور (با گاز دادن موتور )

علائم تاب برداشتن سر سيلندر :سوختن پي در پي واشر سر سيلندر
دليل نفوذ آب به داخل اطاق احتراق

1-سوختن واشر سر سيلندر 2-شل بودن پيچهاي سر سيلندر 3- ترك برداشتن سرسيلندر

پيستون : كارش به وجود آوردن كمپرس در موتور مي باشد ساختمان پيستون : استوانه اي است كه در قسمت بالا و پايين باز است و رينگ هاي كمپرسي و روغني روي آن قرار دارد . علت گريپاژ نمودن پيستون در سيلندر 1- جوش آمدن موتور و گرماي بيش از حد موتور 2- نداشتن روغن يا نرسيدن روغن :انواع رينگ : رينگ كمپرسي – رينگ روغني -رينگ كمپرسي به منظور آب بندي بين سيلندر و پيستون در شيار پيستون نصب مي شود و پس از خروج كمپرسي اطاق احتراق به داخل كارتر جلوگيري مي كند .

سيستم ABS چيست ؟

ترمزهاي معمولي با ايجاد اين دو نوع مقاومت باعث توقف و يا كاهش سرعت خودرو مي شوند . يك مقاومت ناشي از اصطكاك بين صفحات لنت و ديسك (و يا لنت هاي كفشكي و كاسه چرخ) و مقاومت ديگر ناشي از اصطكاك بين تايرهاي خودرو و سطح جاده مي باشد .

عمل ترمزگيري در صورتي با ثبات و كنترل شده انجام مي شود كه رابطه زير بين مقاومت ايجاد شده توسط سيستم ترمز و مقاومت ايجاد شده توسط تايرها و سطح جاده برقرار باشد

مقاومت بين سطح جاده و تايرها مقاومت سيستم ترمز

در نتيجه اگر چرخهاي جلوي خودرو قفل شوند ، كنترل فرمان خودرو از دست خارج مي شود ، و اگر چرخهاي عقب قفل شوند ، باعث مي شود كه خودرو روي جاده سر خورده و دور خود بچرخد .

سيستم ABS ، فشار هيدروليكي را كه به سيلندر چرخها وارد مي شود به گونه اي كنترل مي كند كه از قفل شدن چرخها در روي جاده هاي لغزنده و يا هنگام ترمزهاي شديد جلوگيري شود . همچنين پايداري كنترل فرمان خودرو هنگام ترمز گرفتن حفظ شود .

در يك سيستم ترمز معمولي (بدون سيستم ABS) اگر عمل ترمز گيري در يك جاده لغزنده صورت گيرد ، راننده براي جلوگيري از عدم كنترل خودرو ، مي بايست به صوورت تلمبه زدن (فشار دادن و رها كردن متناوب پدال ترمز) پدال ترمز را فشار دهد تا خودرو متوقف شود . در خودروهايي كه مجهز به سيستم ABS هستند اين عمل به طور اتوماتيك انجام مي شود ، با اين تفاوت كه كنترل ترمز در اين حالت بسيار دقيقتر و صحيح تر مي باشد .

اصول كاركرد سيستم ABS

وقتي كه يك خودرو با سرعت ثابت حركت مي كند ، سرعت حركت خودرو با سرعت چرخهاي آن متناسب است ، به عبارت ديگر لغزش تايرها وجود ندارد . اما وقتي راننده به منظور كم كردن سرعت خودرو ، بر روي پدال ترمز فشار مي آورد ، سرعت چرخها به تدريج كم شده و تناسب چرخها با بدنه خودرو نيز از بين مي رود ، بايد توجه داشت كه بدنه خودرو به سبب نيروي اينرسي تمايل به حركت دارد ، در اين حالت يك لغزش كوچك بين چرخها و سطح جاده ايجاد مي شود .

اختلاف بين سرعت بدنه خودرو و سرعت چرخها توسط نرخ لغزش شناخته مي شود . نرخ لغزش توسط عبارت زير محاسبه مي گردد :

عملكرد كلي سيستم ABS

- سنسورهاي سرعت با تشخيص سرعت چرخش چرخها ، اطلاعات مربوطه را به صورت سيگنال به ECU مربوط به ترمز ABS ارسال مي نمايند

- ECU وضعيت چرخها را (با محاسباتي كه اطلاعات اوليه آن را سرعت خودرو و تغييرات سرعت چرخشي چرخها تشكيل ميدهد) به دست مي آورد.

- در وضعيت ترمزگيري شديد ، ECU به گونه اي به فعال كننده سيستم فرمان مي دهد كه فشار بهينه را بر هر كدام از ترمزها اعمال نمايد .

- واحدهاي كنترل فشار هيدروليك ترمز براساس فرماني كه از ECU مي گيرد ، فشار هيدروليك را كاهش يا افزايش داده و يا فشار هيدروليك را براساس نياز ثابت نگه مي دارد ، تا اينكه نرخ لغزش مورد نياز (30% ـ 10%) براي جلوگيري از قفل شدن چرخها ايجاد شود .
سنسورهاي سرعت چرخ

سنسورهاي سرعت چرخ هاي عقب و جلو شامل يك آهنرباي دائم ، كويل و يك هسته مي باشند .محل نصب سنسورهاي سرعت و نيز روتور سنسور همانند تعداد دنده هاي روتور سنسور بسته به مدلهاي مختلف خودرو متفاوت است .
دسته بندی: فنی و مهندسی » مکانیک

تعداد مشاهده: 2824 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 30

حجم فایل:27 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: